Komparatívna analýza vybraných historických úzkorozchodných železníc a ich význam pre trvalo udržateľný turizmus v danom regióne - Švedová, Milena
Turistický potenciál na Slovensku, ktorý má svoje korene v slovenskej histórii, technickom i kultúrnom dedičstve v kontexte historických úzkorozchodných železníc. Analýza štyroch historických úzkorozchodných železníc patriacich k tým najatraktívnejším a ich komparácia na základe vybraných ukazovateľov. Kroky záchrany týchto železníc pre udržateľný turizmus v regióne.