Environmental Management and Audit Scheme (EMAS) in the Slovak Republic as a Voluntary Instrument of the Environmental Policy of the European Union - Antalová, Renáta
Priblíženie Schémy pre environmentálne manažérstvo a audit (Environmental Management and Audit Scheme, EMAS) vytvorenej ako dobrovoľný nástroj environmentálnej politiky Európskej únie, najmä v rámci štandardu ISO 14001. Dôvody a vplyvy na zaregistrovanie organizácií do schémy v rámci Európskej únie a aj mimo nej. EMAS ako verejný štandard prinášajúci pre registrovanú organizáciu formu prezentácie jej environmentálneho správania a záväzok zmierňovať vplyv svojich činností na životné prostredie. Zhodnotenie stavu registrácie a počtu organizácií v schéme EMAS na Slovensku od roku 2008 v kontexte vývoja schémy ako nástroja environmentálnej politiky Európskej únie, na základe údajov Slovenskej agentúry životného prostredia.