Accounting View of Business Combinations Under Common Control - Hornická, Renáta, 1977-
Povaha podnikových kombinácií pod spoločnou kontrolou – kombinácie účtovných jednotiek alebo spoločností, ktoré sú kontrolované tou istou účtovnou jednotkou, pred aj po kombinácii a táto kontrola nie je prechodná. Problémy súvisiace s ich účtovnou prezentáciou. Ich vyňatie z rozsahu pôsobnosti IFRS 3 Podnikové kombinácie (2008) v platnom znení – tieto transakcie nie sú regulované žiadnym iným štandardom, čím si prijímajúca spoločnosť musí vytvoriť vlastnú účtovnú politiku. Odlišné prístupy k týmto transakciám v praxi (použitie metódy akvizície v súlade s IFRS 3 (2008) alebo použitie metódy účtovnej hodnoty). Ciele a zameranie projektu IASB zameraného na podnikové kombinácie pod spoločnou kontrolou.