Longitudinal and Cross-Sectional Analysis of the Distribution of Common Agricultural Policy Aids in European Countries - Alfaro-Navarroorcid, José-Luis
Primárny sektor hrá v akejkoľvek krajine kľúčovú úlohu, a to z ekonomického aj sociálneho hľadiska, ako zdôrazňuje aj prebiehajúca pandémia COVID-19. V Európe je tento sektor veľmi závislý od pomoci poskytovanej v rámci spoločnej poľnohospodárskej politiky (SPP). Rozdelenie tejto pomoci medzi rôznych príjemcov je preto kľúčové pre udržanie silného primárneho sektora v celej Európskej únii. To platí najmä vo svetle nového financovania na obdobie 2021-2027 a odchodu Spojeného kráľovstva z EÚ. V tomto zmysle 93,5% prvého piliera pomoci SPP pozostáva z priamej pomoci poľnohospodárom. Pozdĺžna a prierezová analýza distribúcie pomoci medzi krajiny EÚ.