Seriál pre začínajúcich alebo menej skúsených účtovníkov účtovníctvo je reč čísiel v súvislostiach, premýšľajme o tom hlbšie... - Cvečková, Mária
Dejiny účtovníctva. Predmet, funkcie a členenie účtovníctva. Základné účtovné systémy - jednoduché a podvojné účtovníctvo. Účtovná závierka a súvaha ako súčasť účtovnej závierky - forma, usporiadanie a ostatné dôležité súvislosti.