Revenue from Contracts with Customers Under IFRS 15 - Meluchová, Jitka, 1965-
Vykazovanie výnosov podľa medzinárodných pravidiel, IFRS 15 – Výnosy zo zmlúv so zákazníkmi, ktoré určujú, ako a kedy zaúčtovať výnosy a tiež požaduje, aby tieto účtovné jednotky poskytovali používateľom účtovnej závierky informatívnejšie a relevantnejšie informácie. Päťstupňový model založený na zásadách a použiteľný na všetky zmluvy so zákazníkmi. Model identifikuje zmluvy so zákazníkmi, rieši prípad, keď účtovná jednotka kombinuje dve alebo viac zmlúv uzavretých súčasne s rovnakým zákazníkom a zmluvy zaúčtuje ako jednu zmluvu a taktiež sa zaoberá vykazovaním výnosov zo zmlúv so zákazníkmi s identifikáciou nákladov súvisiacich s týmito zmluvami.