Reforma trhu produkcie elektriny na Ukrajine: kľúčové aspekty - Kuznetsova, Mariya, 1992-
Proces prechodu k zavedeniu novej štruktúry trhu s výrobou elektriny na Ukrajine. Princíp unbundlingu (oddelenia) ako záruka trvalo udržateľného rozvoja energetického sektora v budúcnosti. Načrtnutie charakteristických čŕt starého aj nového trhového modelu a opísanie niektorých základných historických a sociálno-ekonomických predpokladov. Právna a štrukturálna konzistentnosť reformy trhu s výrobou elektriny v súlade s medzinárodným právom a globálnymi rozvojovými cieľmi. Účinnosť nového modelu fungovania trhu podľa zásad unbundlingu a trvalej udržateľnosti.