Nemčina pre profesijné účely ako nový trend vo výučbe odbornej nemčiny na vysokých školách ekonomického zamerania - Paté, Magdaléna, 1980-
Flexibilné reagovanie na potreby trhu práce a poskytnutie takej cudzojazyčnej prípravy študentom, ktorá by im umožnila efektívnu komunikáciu v cudzom jazyku na pracovisku. Nové trendy vo výučbe nemčiny ako cudzieho jazyka na univerzitnom stupni štúdia a príklon k výučbe nemčiny pre profesijné účely (Berufsdeutsch). Výučba zameraná na možnosť praktického využitia jazyka v pracovnom živote i na rozvoj komunikačných jazykových kompetencií.