Pracovné a životné podmienky zamestnancov - Mintál, Ján
Zákonník práce ustanovuje zamestnávateľom za účelom zlepšovania kultúry práce a pracovného prostredia povinnosť vytvárať primerané pracovné podmienky a starať sa o vzhľad a úpravu pracovísk, sociálnych zariadení a zariadení na osobnú hygienu. Povinnosti zamestnávateľa - úschova osobných predmetov a úschova dopravných prostriedkov. Pracovné podmienky zamestnancov starajúcich sa o deti a úprava pracovného času tehotných žien.