Analysis of the Possible Impact of the COVID - 19 on the Deepening of Companies in Crisis in the Hotel Sector - Stanley, Renáta, 1981-
Potreba neustáleho prispôsobovania sa agilnému trhovému prostrediu podnikateľskými subjektmi v kontexte pandémie ochorenia COVID‑19 spôsobeného novým koronavírusom, pričom za jeden z najviac zasiahnutých sektorov sa považuje cestovný ruch a hotelierstvo. Analýza finančnej situácie podnikov na vzorke 21 podnikov pôsobiacich v hotelierstve v Banskobystrickom kraji, ktoré sa dostali do krízy a možných vplyvov pandémie na prehlbovanie nepriaznivej finančnej situácie podnikov. Zhodnotenie dôsledkov krízy pandémie COVID-19 pre podniky a štátnej pomoci pre udržanie podnikov.