Profit Measurement in Terms of the Financial and Management Accounting - Tasáryová, Katarína, 1995-
Nasadenie informačných technológií, ktoré umožnilo znížiť náklady na súbežné spracovanie niektorých účtovných informácií pre potreby vnútorného riadenia a externého výkazníctva, čím sa vytvoril priestor pre aplikáciu tzv. funkcie duálneho účtovníctva, rozlišujúcej finančné a manažérske účtovníctvo ako dva samostatné systémy. Analýza zisku z hľadiska finančného a manažérskeho účtovníctva, s dôrazom na koncepciu nákladov. Definovanie základných pojmov, porovnanie a posúdenie porozumenia výsledku hospodárenia a nákladov z hľadiska finančného a manažérskeho účtovníctva.