<The> Impact of the COVID-19 Pandemic on the Possibilities of Deducting Tax Losses in the Conditions of the Slovak Republic - Vašeková, Miroslava, 1978-
Odpočet daňovej straty ako jeden z nástrojov optimalizácie základu dane alebo príležitosti na zníženie daňového zaťaženia zdaniteľných osôb v kontexte výraznej úpravy súvisiacich pravidiel v priebehu roka 2020 v dôsledku pandémie ochorenia COVID‑19 spôsobeného novým koronavírusom, prijatím zákona č. 67/2020 Z. z. o niektorých núdzových finančných opatreniach v súvislosti so šírením nebezpečnej ľudskej choroby COVID-19 („lex korona“). Prijaté pravidlá, ktoré umožnili daňovníkom uplatniť väčšiu časť daňových strát nahromadených v rokoch 2015 až 2018 pri výpočte základu dane už v roku 2019. Pravidlá a postupy pri odpočítaní daňových strát v období do 31. 12. 2019, počas pandémie COVID-19 a nových pravidiel účinných od 1. 1. 2020.