China's Belt & Road Initiative in the EU: Perceptions, Differences and Influence on the Example of Germany and Italy - Družbacká, Barbora, 1995-
V roku 2013 čínska vláda oznámila iniciatívu Belt & Road Initiative (BRI) ako jeden z hlavných cieľov na zlepšenie konektivity v celej Eurázii. Čína víta zapojenie členských štátov Európskej únie do aktivít BRI. Analýza súčasnej čínskej iniciatívy vysvetlením perspektív EÚ a úloh BRI na príklade Nemecka a Talianska - dvoch hlavných ekonomík EÚ.