Hospodárstvo Grónska a využitie potenciálu nerastného bohatstva pre ekonomický rozvoj krajiny - Dziura, Boris, 1976-
Historický vývoj Grónska s prihliadnutím na využitie prírodného bohatstva krajiny a načrtnutím vektorov ďalšieho vývoja do budúcna. Oblasť ťažobného priemyslu a čiastočne ťažba vzácnych zemín.