Voluntary Contribution Mechnism as an Alternative Mechanism for Providing Public Goods: Evidence from Online Classroom Experiment - Sirakovová, Eva, 1994-
Možnosti alternatívneho zaobstarávania verejných statkov na základe výsledkov experimentu online vyučovania v triede, kde bola vytvorená online behaviorálna hra založená na štandardnej hre pre verejné blaho so skúmaním, či a za akých podmienok sú ľudia ochotní sa dobrovoľne podieľať na financovaní verejných statkov. Vplyv veľkosti experimentálneho príjmu, efektu veľkosti skupiny a mechanizmu bodu zaopatrenia, s identifikáciami s vybranými faktormi správania. Účinnejšie pôsobenie mechanizmu bodu zaopatrenia, ak existuje iba jeden skupinový účet a vyššia ochota subjektu prispieť na skupinový účet malej skupiny (miestne verejné statky). Pozitívny vplyv identifikácie presvedčenia o spolupráci, altruizme a vyhlásení o morálnych povinnostiach na príspevok k verejným statkom, s negatívnym vplyvom podmienenej spolupráce.