Zahraničný obchod v stratégii hospodárskeho rozvoja Kostariky - Jančovič, Peter, 1995-
Vývoj tovarovej štruktúry vývozu a komoditné skupiny, pri ktorých vývoze má Kostarika najvyššie komparatívne výhody. Kostarika má naďalej vysoké prirodzené komparatívne výhody vo vývoze tradičných agrárnych komodít ako sú banány a káva. V súčasnosti má Kostarika najvyšší stupeň špecializácie vo vývoze lekárskych a zdravotníckych nástrojov, zariadení a pomôcok s vysokou technologickou náročnosťou a intenzitou na vysokokvalifikovanú pracovnú silu.