Analysis of the Relationship between Development of Unemployment and Growth of Gross Domestic Product in the Visegrad Group Countries - Kajánek, Tomáš, 1995-
Dva kľúčové makroekonomické ukazovatele ekonomického rozvoja v štyroch stredoeurópskych členských štátoch Európskej únie, neformálne zoskupené vo Vyšehradskej skupine. Sledované obdobie vývoja makroekonomických ukazovateľov je obmedzené dvoma dôležitými míľnikmi, ktoré v posledných desaťročiach ovplyvnili vývoj svetovej ekonomiky. Prvým je globálna hospodárska a finančná kríza, ktorej dôsledky sa vo svetovej ekonomike naplno prejavili v roku 2009, a druhým rokom 2019 je rok, ktorý možno považovať za posledný rok druhej dekády 20. storočia, ktorý nie je ovplyvnený koronavírusom.