Dohoda o obchode EÚ-MERCOSUR: Príležitosti a riziká pre Európsku úniu - Janubová, Barbora, 1991-
Dopady obchodnej dohody medzi EÚ a MERCOSUR-om, vplyv dohody na EÚ. Vývozné komodity EÚ a citlivé produkty z hľadiska importu. Oblasť životného prostredia, ktorá môže zablokovať ratifikačný proces. Vznik dohody, ktorý môže prispieť aj k rozširovaniu obchodných a politických väzieb voči iným latinskoamerickým krajinám a riešeniu politických otázok.