Súčasná charakteristika hospodárstva Juhoafrickej republiky - Kunychka, Mykhaylo, 1990-
Súčasné hospodárstvo Južnej Afriky. Nedávne trendy v ekonomickom rozvoji a štruktúra národného hospodárstva. Dlhotrvajúce hospodárske problémy spojené s pomalým ekonomickým rastom a vysokou nezamestnanosťou. Zahraničnoobchodná činnosť a zapojenie národného hospodárstva do medzinárodnej deľby práce. Ekonomické problémy skúmaného štátu čiastkovo súvisia s nedostatočne rozvinutým energetickým sektorom a špecifickou štruktúrou hospodárstva.