K niektorým aspektom rozvoja priemyselnej výroby v Afrike - Raneta, Leonid, 1982-
Perspektíva rozvoja priemyselných odvetví v Afrike a význam priemyslu, v súvislosti s tým, že rok 2021 je rokom začiatku implementácie zóny voľného obchodu v rámci Africkej únie. Industrializácia je veľmi významný predpoklad zvyšovania produktivity práce a rastu blahobytu. Prírodné zdroje Afriky sú veľmi významné pre globálnu ekonomiku avšak vzhľadom na vývoj reálnych výmenných relácii to len málo prispieva k blahobytu obyvateľstva Afriky. Predstavitelia afrických štátov vyvíjajú integračné úsilie v rámci Africkej únie na prehĺbenie vnútroafrického obchodu a podporujú industrializáciu.