O dejinách Čiernej Hory Malé slovanské územie medzi záujmami Osmanov a Západu - Škvrnda, František
O starších dejinách Čiernej Hory. Na ceste k samostatnosti. Vývoj samostatného čiernohorského štátu. Krátky život čiernohorského kráľovstva. Čierna Hora po prvej a druhej svetovej vojne. Na novej ceste k samostatnosti Čiernej Hory.