I. Veľkí hráči vo svetovej politike Pohliadnutie sa za ťažkým rokom 2020 - Škvrnda, František
Rok 2020 v zlom znamení koronavírusu. Pokračujúci trend pomalého, ťažkého a protirečivého presadzovania multipolarity moci vo svete. Narastajúce problémy v USA a ich dopady na medzinárodnú politiku. Rozdielny charakter vzťahov Číny s ďalšími veľkými hráčmi svetovej politiky. Vzťahy Ruskej federácie s USA a ČĽR. Protirečivá špecifická pozícia Európskej únie vo svetovej politike.