Turecko na ceste k strednej veľmoci – III Medzinárodno-bezpečnostné aspekty a súvislosti tureckej politiky v 21. storočí. Turecké ozbrojené sily sa začínajú vymykať z rámca pôsobenia NATO - Škvrnda, František
Vojenská veľmoc Turecko. Oblasti vojenskej angažovanosti Turecka v súčasnosti. Grécko a východné Stredomorie, Sýria, Lýbia, Horný Karabach. Protirečivý a málo príťažlivý pohľad na Turecko na Západe. Protirečivé vzťahy Turecka s Ruskom, ktoré moskovská diplomacia rieši úspešnejšie ako Západ.