Using Parametric Resampling in Process of Portfolio Optimization - Pekár, Juraj, 1972-
Modely optimalizácie portfólia. Problémy nedostatočnej kvality odhadov v prípade optimalizačných algoritmov. Implementácia štatistických metód do optimalizačných modelov, ktoré by mali viesť k stabilnejším a diverzifikovanejším portfóliám v porovnaní s tradičným postupom.