Dôležité empirické poznatky z hodnotenia epidemickej situácie na Slovensku - Cár, Mikuláš
Spoľahlivé hodnotenie vývoja epidemickej situácie je dôležitým predpokladom na správne manažovanie opatrení v boji proti šíreniu koronavírusu. Limity ukazovateľov kĺzavý medián a kĺzavý priemer počtu novo pozitívne testovaných osôb. Miera pozitívne testovaných ako kľúčový východiskový ukazovateľ pri hodnotení epidemickej situácie.