Silnejúce protičínske ťaženie USA prináša nové globálne napätie - Škvrnda, František
Priblíženie ďalších súvislostí protičínskeho paktu USA, Veľkej Británie a Austrálie. Komplikácie politiky USA v 21. storočí ohľadom bezpečnostnej situácie, najmä v Ázii. „Poníženie“ Francúzska v podobe austrálskeho vypovedania dohody z roku 2016 o dodávke 12 ponoriek Shortfin Barracuda Block 1A (triedy Barracuda) s dieselovým pohonom v sume okolo 40 miliárd USD, čím išlo o najväčšiu vojenskú objednávku v dejinách Austrálie. Európske reakcie, aj v kontexte NATO. Reakcia Číny.