Carousel Fraud in Terms of Price Manipulation - Olexová, Cecília, 1976-
Analýza vplyvov karuselových podvodov na priemernú cenu tovaru ako jeden z negatívnych ekonomických aspektov takýchto podvodov. Nový pohľad na problematiku karuselových podvodov pochopením ich princípu, motívov a možností odhaľovania tohto typu daňových podvodov, nevyhnutných pre zamedzenie daňových únikov a zachovanie príjmov štátu. Popis vybraných právnych prípadov a modus operandi karuselového podvodu. Analýza právnych textov (právnych predpisov a súdnych rozsudkov) a diskusií v kontexte manipulácie s cenami. Negatívne vplyvy karuselových podvodov v podobe skreslenia vykazovaných priemerných cien, pričom orgány by mali monitorovať obvyklé či primerané ceny s cieľom odhaliť prípady, v ktorých existuje riziko karuselových podvodov.