Emigrácia ruského obyvateľstva v ruskom vedeckom diskurze - Seresová, Terézia, 1991-
Emigrácia z Ruskej federácie z pohľadu ruskej vedeckej obce. Priblíženie pracovnej emigrácie vysokokvalifikovaných odborníkov a vedcov, takzvaný "braindrain". Vysťahovalectvo mladého obyvateľstva a problematiku s ňou spojená.