<The> Functioning of the Credit Market in the European Union and the Consequences of Legal Regulations Regarding the Cost of Credit on the Example of Poland - Wasilewska, Natalia
Úroveň finančných záväzkov, ktoré dlžník preberá pri získaní úveru v Poľsku, v závislosti od podmienok podľa úverovej zmluvy, okolností súvisiacich so získaním a splatením úveru. Od januára 2008 do januára 2021 v ekonomikách rozvíjajúcich sa trhov sa úroveň úverov nefinančnému sektoru v percentách HDP zvyšuje na 240 %, v členských štátoch eurozóny - približne 292 %. V krajinách skupiny rozvíjajúcich sa trhov sa úroveň financovania zvyšuje oveľa rýchlejšie ako v eurozóne.