Bibliometric Analysis of Artificial Intelligence Technique in Financial Market - Janková, Zuzana
Hlavné oblasti výskumu, vývojové trendy a systematický prehľad publikácií z oblasti umelej inteligencie na finančných trhoch. Umelá inteligencia sa čoraz viac rozširuje v oblasti financií a interdisciplinárneho prepojenia, nástroje umelej inteligencie ako neurónové siete a fuzzy logika sa najčastejšie využívajú na predpovedanie vývoja finančných časových radov, prípadne na vytváranie rozhodovacích modelov. Expertný systém s aplikáciou je kolískou významnej časti základného výskumu v oblasti umelej inteligencie.