Heading towards Collapse? Assessment of the Slovak Party System after the 2020 General Elections - Smolecová, Alexandra
Zmeny slovenského straníckeho systému od roku 1992 do posledných parlamentných volieb v roku 2020. Tieto voľby boli ôsmymi voľbami v histórii samostatného Slovenska. Stabilita či nestabilita jednotlivých vývojových etáp straníckeho systému. Zmeny v rozložení síl v rámci vývoja straníckeho systému. Vybrané porovnávacie ukazovatele: Index efektívneho počtu strán a Agregačný index. Niekoľko významných míľnikov vo vývoji straníckeho systému, čo potvrdili aj parlamentné voľby v roku 2020 – zásadný prelom vo vývojových trendoch.