Mikrodaňovník (podrobne) - Jarinkovičová, Valéria
Aktuálna problematika mikrodaňovníka zavedená s cieľom podporiť malé a stredné podnikanie. Podmienka maximálnej výšky zdaniteľných príjmov. Vymedzenie zdaniteľných príjmov fyzických osôb. Vymedzenie zdaniteľných príjmov právnických osôb, pri ktorých sa odvíja možnosť stať sa mikrodaňovníkom a zároveň použiť sadzbu dane 15%. Zvýhodnenia mikrodaňovníkov a odpisovanie hmotného majetku. Odpis pohľadávky.