Nutritional Behaviour of Households: An Analysis of Slovak Consumers - Kita, Pavol
Postoj matiek k výberu zdravých potravín pre svoje deti a ostatných členov ich domácnosti. Prieskum na vzorke 1373 respondentov zo Slovenska v roku 2019. Skúmanie, do akej miery sa domácnosti, v ktorých má matka rozhodujúce slovo, líšia od ostatných domácností z hľadiska výberu potravín. Zistenie rozdielov v štyroch oblastiach: z hľadiska obsahu skonzumovaných potravín, konzumácie zdravých potravín, frekvencie jedenia špeciálnych druhov potravín a frekvencie jedenia mimo domova. Nutričné ​​správanie matky, jej znalosti, postoj a prax môžu výrazne ovplyvniť správanie jej príbuzných.