Využitie kolokácií vo výučbe cudzieho jazyka (na príklade nemeckého jazyka) - Seresová, Katarína, 1967-
Význam kolokácií pri osvojovaní si cudzích jazykov. Návrh spostredkovania kolokácií študentom z didaktického hľadiska. Objasnenie problematiky kolokácií, ich význam a postavenie vo vyučovacom procese. Kolokácie verzus voľné slovné spojenia, kolokácie verzus frazeologizmy, kolokácie verzus lexikalizované spojenia a kolokácie, verbo-nominálne spojenia a zložené slová.