Prechod práv a povinností z pracovnoprávnych vzťahov - Petríková, Lucia
Právne dôsledky zmien subjektov pracovného práva a účastníkov pracovnoprávnych vzťahov. Zánik zamestnávateľa s právnym nástupníctvom - fúzia, zlúčenie, splynutie, rozdelenie, oddelenie a zmena právnej formy - transformácia. Povinnosť zamestnávateľa dodržiavať kolektívnu zmluvu dohodnutú predchádzajúcim zamestnávateľom, a to až do skončenia jej účinnosti, ak dôjde k prechodu práv a povinností z pracovnoprávnych vzťahov.