Dobrovoľné nemocenské poistenie - Mintál, Ján
Definícia dobrovoľne nemocensky poistenej osoby podľa zákona č. 461/2003 Z.z. o sociálnom poistení a jej obsiahnutie v rámci ustanovenia § 14 ods. 2. Osoby oprávnené využiť dobrovoľné nemocenské poistenie. Dobrovoľné nemocenské poistenie v SR a uplatnenie legislatívy v inom členskom štáte EÚ. Platenie poistného na dobrovoľné poistenie. Nárok na nemocenské počas práceneschopnosti. Narodenie dieťaťa a nárok na materské. Ukončenie dobrovoľného poistenia.