Modrá karta Európskej únie - Mintál, Ján
Modrá karta Európskej únie predstavuje v zmysle § 21 ods. 1 písm. a) zákona č. 5/2004 Z.z. o službách zamestnanosti v znení neskorších predpisov jeden zo základných predpokladov na zamestnanie štátneho príslušníka tretej krajiny s miestom výkonu práce na území Slovenskej republiky. Modrá karta EÚ oprávňuje štátneho príslušníka tretej krajiny vstúpiť, zdržiavať sa, pracovať na území Slovenskej republiky, vycestovať z územia Slovenskej republiky a opätovne vstúpiť na územie Slovenskej republiky počas obdobia, na ktoré mu bola vydaná.