Fair Insurance Cover for Export Credit Under OECD Pricing Framework - Pýcha, Mikuláš
Cieľom článku je analyzovať problematiku chýbajúcich pravidiel o poistnom krytí záujmov z pohľadu OECD v období rokov 2010–2020. Exportné úverové agentúry podporujú export a uplatňujú minimálne poistné sadzby len na sumu istiny, pričom poistná zmluva pokrýva aj výšku úrokov. Dokument vysvetľuje, ktoré časti úrokovej sadzby by mali byť kryté poistením úveru a poskytuje teoretickú a empirickú analýzu maximálneho rozsahu úrokového krytia.