Seriál pre začínajúcich alebo menej skúsených účtovníkov účet - jeho účel a druhy, účet ziskov a strát, prepojenie závierkových účtov a poznámky - Cvečková, Mária
Účet - podstata, funkcie a druhy. Súvahové účty, výsledkové účty, závierkové účty a podsúvahové účty. Výkaz ziskov a strát. Podstata a vznik nákladov v účtovníctve a podstata a vznik výnosov v účtovníctve. Prepojenie súvahy a výkazu ziskov a strát.