Synthetic Indicators of Quality of Subjective Life in the EU: Rural and Urban Areas - Sánchez-Sellero, María Carmen
Cieľom tohto príspevku je vyvinúť subjektívne syntetické ukazovatele, ktoré kvantifikujú kvalitu života v rôznych krajinách EÚ-28, s údajmi z Európskeho prieskumu kvality života (EQLS) z roku 2016. Postupná, ale nespútaná aplikácia analýzy hlavných komponentov a analýzy Mazziota-Pareto nám umožňuje klasifikovať 5 dimenzií kvality života: subjektívnu zložku, správy vecí verejných, verejné služby, životné prostredie, všeobecnú spokojnosť so životom a sociálno-ekonomické problémy.