Antidumping Investigations of the European Union in the Time of Pandemic COVID-19 - Juhás, Henrich, 1995-
Antidumpingová politika Európskej únie, zameriavajúca sa na ochranu výrobcov EÚ pred nekalými praktikami zahraničných spoločností zásobujúcich trh EÚ, v kontexte ekonomickej recesie a využívania nekalých praktík. Možný vplyv pandémie ochorenia COVID‑19 spôsobeného novým koronavírusom a následnej hospodárskej recesie na antidumpingové vyšetrovania v EÚ, najmä zvýšenia ich počtu. Zistenia, že počet začatých antidumpingových opatrení sa v roku 2020 v porovnaní s predchádzajúcimi rokmi výrazne nezvýšil, pandémia však môže mať negatívny vplyv na trvanie antidumpingových vyšetrovaní v dôsledku obmedzení týkajúcich sa overovania na mieste a predlžovania lehôt.