Pandémia koronavírusu a prejavy verbálnej nenávisti v jazyku politiky - Helmová, Milena, 1954-
Úloha médií v spoločenskej situácii s príchodom druhej vlny pandémie ochorenia COVID‑19 spôsobeného novým koronavírusom, najmä badateľné stúpanie negatívnych emócií a agresie na sociálnych sieťach ako epicentre konšpirácií a útokov, ale aj v bežnej politickej komunikácii. Skutočnosť, na ktorej postavili mnohí politici na Slovensku v čase pandémie COVID- 19 svoju rétoriku: na nenávistných prejavoch, predsudkoch a stereotypoch zakotvených v spoločnosti, s analýzou vyjadrení Roberta Fica, Milana Mazureka, Ľuboša Blahu, Petra Liptáka a Romana Mikulca. Emócie v politike ako fenomén nenávisti a verbálna nenávisť ako fenomén krízy koronavírusu v slovenskom kontexte.