Význam konceptu finančnej gramotnosti - Ivaničková, Mariana, 1977-
Analýza realizovaných projektov a prieskumov, ktoré hodnotili vzdelanostnú úroveň a informovanosť o finančnej gramotnosti. Charakteristika finančnej gramotnosti, nutnosť venovať finančnej gramotnosti zvýšenú pozornosť a potreba zamerať sa na zvyšovanie informovanosti a taktiež na vzdelávanie v oblasti finančnej gramotnosti vo všetkých vekových kategóriách.