Production and Productivity in Regions of Visegrad Four Countries - Michňová, Mária, 1996-
Produktivita práce vo všeobecnosti označovaná spolu s ekonomickým rastom za kľúčový prvok konkurencieschopnosti jednotlivých krajín v celosvetovom meradle. Produktivita práce štyroch krajín Európskej únie patriacich do Vyšehradskej štvorky – Slovenska, Českej republiky, Maďarska a Poľska. Vývoj ekonomických ukazovateľov ako hrubá pridaná hodnota a celková zamestnanosť, z ktorých bola vypočítaná produktivita práce krajín na úrovni regiónov NUTS 2 v NACE sekcii C – Priemyselná výroba.