Pomenovanie modrej farby v slovanských jazykoch - Uličná, Martina, 1971-
Opis súčasného stavu lexémov v niektorých západoslovanských, južnoslovanských i východoslovanských jazykoch. Detailnejšia komparácia výskytu adjektív modrý a belasý v slovenčine a v ruštine.