Jazyková politika Európskej únie po brexite - Ondrušová, Terézia, 1978-
Analýza situácie vo Veľkej Británii a Európskej únii po brexite z jazykového hľadiska, s možnosťami riešenia novovzniknutej situácie, ktorá má vplyv na postavenie angličtiny v Európskej únii. Porovnanie postavenia angličtiny ako oficiálneho tak aj praktického jazyka v inštitúciách EÚ. Otázka oslabenia postavenia angličtiny v EÚ po brexite, či naopak relatívnej neutrality angličtiny, ktorá v konečnom dôsledku môže jej postavenie v EÚ posilniť.