Merkelová versus Macron – reč politikov v televíznych príhovoroch v čase pandémie koronavírusu - Paté, Magdaléna, 1980-
Analýza dvoch televíznych prejavov Angely Merkelovej a Emmanuela Macrona z jazykového hľadiska a ich vzájomné porovnanie. Argumentačná štruktúra príhovorov na základe argumentačných topoi podľa nemeckého jazykovedca Josefa Kleina (2019) a využitie jazykových a štylistických prostriedkov pri jednotlivých typoch argumentácie. Analýza jazyka politiky, ktorý je využívaný v komunikácii navonok – politici adresujú svoje posolstvá priamo verejnosti prostredníctvom televízneho prenosu (televízny príhovor ako druh politického textu). Analýza televíznych príhovorov prednesených v čase pandémie ochorenia COVID‑19 spôsobeného novým koronavírusom, s charakterizovaním takéhoto druhu politického textu na základe používaných kategórií – televízny príhovor ako súčasť krízovej politickej komunikácie.