European Regional Innovation Systems: Spatial Cluster Analysis - Furková, Andrea, 1975-
Úloha priestorových interakcií v kontexte regionálnych inovačných aktivít v rámci 220 NUTS (Nomenklatúra jednotiek územnej štatistiky) 2 európskych regiónov skúmaných v rokoch 2011 a 2019. Hypotéza, že regionálne inovačné aktivity ovplyvňujú inovačné procesy v susedných regiónoch overovaná na základe vybraných nástrojov ESDA (Exploratory Spatial Data Analysis).