Správanie mužov a žien na finančných trhoch - Pilch, Ctibor, 1957-
Muži majú väčší sklon k riziku ako ženy. Niektorí autori to vysvetľujú deľbou práce za starých čias, keď muži vykonávali nebezpečnejšie činnosti. V poslednej dobe viac ako inokedy sa publikujú recenzie o iracionálnom správaní investorov na finančných trhoch a nasleduje snaha vysvetliť dôvody týchto odchýlok. Faktory, ktoré pravdepodobne spôsobujú tieto odchýlky. Rozdiely v správaní rôznych skupín investorov, potenciálnych či skutočných. Rozdiely v správaní medzi mužmi a ženami.