Jazyk slovenských politikov na sociálnych sieťach - Stradiotová, Eva, 1963-
Výskum využívania sociálnych médií v politickom boji v prípade Slovenska. Lingvistická a politologická analýza statusov publikovaných na stránkach sociálnych sietí ako sú Facebook, Twitter, prípadne mikroblog, pričom na Slovensku politici využívajú hlavne Facebook na zviditeľňovanie svojich názorov, na Západe je populárny Twitter v rámci politického boja o voliča. Facebook ako prostriedok šírenia populizmu a metafory využívané slovenskými politikmi (Igor Matovič, Peter Pellegrini, Ľuboš Blaha a Boris Kollár), aj v kontexte pandémie ochorenia COVID‑19 spôsobeného novým koronavírusom.